October in Shanghai - Reisverslag uit Shanghai, China van Nicole Devens - WaarBenJij.nu October in Shanghai - Reisverslag uit Shanghai, China van Nicole Devens - WaarBenJij.nu

October in Shanghai

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Nicole

04 November 2009 | China, Shanghai

Hallo allemaal.

Alweer een tijdje geleden dat ik er was.
Tja, als je hier langer woont, doe je natuurlijk vaker dezelfde dingen en valt er niet veel nieuws te vertellen.
Ondertussen zijn we op vakantie geweest in Nederland, in Zeeland. Daar hebben we genoten van de rust en de schone lucht. Lekker uitrusten, want hoe je het ook draait of keert, het leven in Shanghai is hectisch. Altijd lawaai en altijd overal mensen. Neemt niet weg dat we het nog steeds goed naar onze zin hebben hier.
In october zijn Henri en Ellen hier geweest voor 10 dagen. Het weer was perfect, niet meer heet en vochtig, maar gewoon goed. Rond de 25 graden en de zon heeft al die dagen geschenen. In Beijing noemen ze october de gouden maand vanwege het goed weer. Nou, in Shanghai mogen ze dat ook doen. Sinds we weer terug zijn na onze vakantie is er geen druppel regen meer gevallen. Dat heeft echter ook wel zijn nadelen, want de stad begint iets meer te ruiken en nu de herfst eraan komt met zijn verkoudheden is er ook genoeg gefluim, die je dan dus overal ziet liggen als er geen regen valt. Je moet opletten dat je er niet over uitsjieveld zullen we maar zeggen.
Afgelopen weekend met Jan weer gaan sightseëen.
We zijn op de Lupu bridge geweest. Dit is de tweede boogbrug in de wereld waar je op kunt lopen ( buiten die in Maastricht natuurlijk, waar sommigen zonder trap naar boven gaan). De eerste is in Sidney. Vanaf de lupu brug heb je een prachtig uitzicht over het expo terrein. Ik heb wat foto's erbij gedaan. Eentje o.a. van het nederlandse paviljoen.
Dus kijk maar.
Volgende week gaan we met een aantal koppels naar Guilin. Ongeveer 2 uurtjes vliegen van hier.Guilin ligt in het Karsgebergte en schijnt prachtig te zijn. Ben dus benieuwd.
Zal uiteraard ook daar dan weer verslag van doen.
Dan heb ik nog een foto van een van de situaties die zich dagelijks voor doen in Shanghai. Deze wilde ik jullie niet ontzeggen. Een vrachtautootje dat over een stoep wilde gaan omdat dat misschien handiger was( dacht hij), maar hij is dus met de vooras vast komen te zitten op de stoep. Ze waren aan het proberen om het voorwiel op te krikken met een klein krikje. We zijn niet blijven staan om te kijken hoe het afgelopen is.

Dit was het weer voor deze keer.

Groetjes van hier.

Nicole en Jan.

• 04 November 2009 - 00:13

Roger:

.. en voorzichtig met luchtballonnen he...
    kus jebroer

• 04 November 2009 - 03:56

Denise:

He Nicole en Jan,

Wat een geweldig gezicht die auto op de stoep. Geniet nog maar lekker en tot in december!

Liefs, Denise.

• 04 November 2009 - 07:20

Marion:

Hallo,
    Klinkt allemaal goed, herfst in Shanghai geniet ervan.
    Tja en spugen blijven die Chinesen doen, in de tijd van de SARS stond er een enorme boete (voor de Chinesen) van wel 50 Yuan op. Toen was het echt minder. Maar ik kan je zeggen het went nooit als je hoort hoe een Chinees zijn keel schraapt (komt vanuit z'n tenen)
    Groetjes, Marion

• 04 November 2009 - 09:59

José Vermeulen:

Leuk om weer eens iets te horen.Jullie reizen wat af, ook op en neer naar Nederland.Ze kennen jullie natuurlijk al op het vliegveld.
    Vrienden van ons zijn net terug van een reis naar China, zij waren o.a.ook in Guilin. ze waren erg enthousiast.
    Geniet nog maar van alle belevenissen. Van ons de hartelijke groeten.
    José en Peter.

• 04 November 2009 - 11:40

Lidwien:

Jan en Nicole oonderweeg in Sjenghai,
    Roope soms toch ai--ai!

Want me fluimp zich dao oet de naod.
    Dikke Knoodele op de stôop en op de straot.

Dus um euver de weeg te sjievele,
    Hellepe allein dikke rubber stievele.

Mèh wat zouwt geer devaan vinde?
    Um de ski-latte oonder te binde.

Langlaufe in Sjenghai,op de snoots,
    En es te tegen iemand boots,

Daan zèks-te "Sorry I am in e Hurry!"
    " And this is not my Smurrie!!!!!"

"Want wiet eweg dao Mestreech,
    Fluimpt men niet op de weeg!"

Daar gooje wij allein mèt Confetties!
    En fluime verdwijne in de Toiletties!

------------
    Mèh es echte allochtoon, dee autochtoon wèlt weure, wins iech uuch toch auch `nne stevige roggel.
    Dus ...Fluimze!

Dikke poen oet Mestreech, Lidwien

• 07 November 2009 - 23:15

Roger Leppers:

Wach eve, dees brök is wél efkes breijer es die vaan us! Is Zow veur 'sommige' absoluut gein oetdaging zien. Tot iers die chineze in M'treech mèr ins us brök volspeije en 'sommige' vaan us daan treuver probere te loape, Wèdde tot ze dat lök? Moraal: un brök stèlt niks veur totste halsbrekende toere oet mos hoale um dreuverheen te koame. Wat dat betröf heet die vaan M'treech gewònne....

Vöäl plezeer in speijstad!

Roger

• 19 November 2009 - 20:52

Monique En Frits:

Hoi nicole en jan,
    ut bleif leuk um eur verhaole te leze!
    veer waore aoch oets in Guilin: hadde toen te make met unne moesson mer desondanks waor het fantastisch sjoen: dus dat weurt vas geniete!
    Veer zien net terug oet zuid afrika: geweldige natuur en erg gastvrije en vruntelijke afrikaners ontmoet; d'r mot wel nog veul gebeure um de groete versjelle te verminderen tussen riek en errum. Hawt uuch!!
    veul groete vaan monique en frits