Shanghai met Janneke, Frans en Peter - Reisverslag uit Shanghai, China van Nicole Devens - WaarBenJij.nu Shanghai met Janneke, Frans en Peter - Reisverslag uit Shanghai, China van Nicole Devens - WaarBenJij.nu

Shanghai met Janneke, Frans en Peter

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Nicole

07 September 2009 | China, Shanghai

Hallo allemaal.
Inmiddels alweer een poos geleden dat ik hier iets geschreven heb, dus laat ik maar bij het begin beginnen.
Op 27 juni naar Nederland gevlogen waar ik op 28 juni Janneke heb opgewacht op Schiphol. Zij kwam terug van Curaçao en we hadden elkaar 5 maanden niet gezien. Hans ( mijn broer) kwam ons halen zodat we niet met alle bagage in de trein hoefden te sjouwen. Erg prettig.
Op de Vroenhovenweg waren ook Wouter en Koen, dus bijna weer compleet als gezin. De tuin was een grote jungle, dus in juli maar besloten toch regelmatig iemand de tuin te laten onderhouden. Kijk, ik ben inmiddels gewend hier in Shanghai de gooische vrouw uit te hangen, dus het moet niet te gek worden als ik in Maastricht ben.
Op 25 juli een afscheidsfeest voor Koen gegeven en op 28 juli is hij vroeg vertrokken vanaf Eindhoven naar, eerst een weekje Dubai om te acclamatiseren en vervolgens naar Afghanistan. Het gaat goed met hem.

Jan is dezelfde dag (28 juli)nog terug gegaan naar Shanghai en Janneke en ik zijn op 5 augustus naar Shanghai vertrokken.

De eerst 2 dagen veel gewinkeld. Naar de fabric market (kleren laten maken) en de fake market ( nepspullen kopen). Janneke voelde zich alleen niet zo goed en nadat ze van zaterdag op zondagnacht een braakje had gelegd ging ze voor de bijl en heeft 4 dagen in bed gelegen. Mexicaanse griep? Wie zal het zeggen. We hebben het niet laten checken anders waren we 7 dagen in quarantaine gegaan.

Donderdagavond 13 augustus zijn we toen met een half uur vertraging naar Beijing gevlogen.
Op vrijdag een auto met chauffeur gehuurd en naar de chinese muur gereden. Daar zijn we met een kabelbaan omhoog gegaan. Het was jammer dat het weer niet helemaal helder was, maar indrukwekkend blijft het. Ongelooflijk. Geen trap is hetzelfde, dus het is uitkijken geblazen met lopen. Heb hetzelf ondervonden. Ben dus op mijn gezicht gegaan op de chinese muur. Enkel behoorlijk verzwikt. Vervolgens een beetje misselijk, bijna flauwvallen, en toen overgeven Daarna ging het weer goed. Ik heb dus voor het leven iets achtergelaten op de chinese muur. Janneke en ik met een andere kabelbaan weer naar beneden en Jan met een soort rodelbaantje. Op een slee.
Vervolgens met onze chauffeur, die overigens reed als een idioot, naar de red snail tempel.
Een oud complex met een prachtige tuin eromheen. Ook daar was een soort kabel/sleebaantje aangelegd. en daar zijn we natuurlijk ook weer in geweest. Jan snel naar beneden, Janneke ook in goed tempo en ik natuurlijk met een slakken gang. Was tenslotte red snail( slak) tempel.

Terug in Beijing zijn we 's avonds met een collega van Jan en zijn vrouw gaan eten op een leuke plek. Deze keer zitten er veel foto's bij mijn verslag ( zie foto Beijing by night).
Op zaterdag 's morgens naar de tempel van de hemel. Daar was ik bij onze vorige keer in Beijing al geweest, maar Jan en Janneke dus nog niet. OP zaterdag morgen komt, lijkt wel, heel Bijing daar samen om te dansen, te sporten, muziek te maken en te zingen. Een geweldige ervaring. En als je al een goede zin had dan krijg je het daar vanzelf wel. Wij hebben ervan genoten al deze mensen op die manier bezig te zien.
's Middags waren we wat laat voor de verboden stad en zijn er in een uur door heen gelopen. Misschien wat weinig tijd, maar Janneke heeft in ieder geval een indruk ervan gekregen. Jan en ik waren er al eerder geweest.
Op zondag morgen nog in de buurt van het hotel rondgewandeld en vervolgens op tijd naar het vliegveld. Daar hadden we 3 en een half uur vertraging. Ongeveer 2,5 uur in het vliegtuig zitten wachten voordat we vertrokken. Maar ook dit is China. Binnenlandse vluchten hebben vaak vertraging.
De rest van de week met Janneke nog op stap geweest. Winkelen natuurlijk, maar ook naar de Jade boeddha tempel en de french consession. Ook People square en de grote maquette van Shanghai bekeken. Het weer was niet geweldig en 's middags heeft het veel geregend, dus dat was wel jammer.

Op dinsdag 25 augustus kwamen Frans en Peter. Vriend van ons met zwager.
's Middags met de ferry naar de overkant en daar lekker rondgewandeld. Frans en Peter al de eerste cadeautjes voor thuis gekocht.
Op woensdag morgen eerst naar de fabric market, want Frans en Peter hadden besloten om voor de bruiloft van een nichtje een nieuw kostuum te laten aanmeten.
Om half 12 was Charley er om ons op te pikken en vervolgens samen naar Xin tian die. Een opgeknapte wijkje in shanghai ( speciaal voor de toeristen) Veel restaurantjes en winkeltjes, maar de huizen zijn mooi opgeknapt.
Na Xin tian die naar de French consession, waar we toen samen gelunched hebben. Janneke wilde toen nog een pagode zien en Charley wist er wel een.
Vervolgens bleek daar ook een prachtig tempelcomplex bij te zijn. Niet zo toeristisch en oud ( dus niet opnieuw opgebouwd). Prachtig.

Op donderdag samen naar Zhu Jia Jiao.
Het was die dag erg warm en we dreven allemaal. Waaiers gekocht aldaar om onszelf een beetje te verkoelen.
Op deze plaatsen zijn Jan en ik al eerder geweest, dus foto's en verslag zie toen.

's Avonds vertrok Janneke toen na 3 weken Shanghai weer naar huis.
Vrijdags met Frans en Peter de hoge torens beklommen hier in onze wijk. Ik was er zelf ook nog niet op geweest, ook voor mij nieuw dus.
Het SWFC ( Shanghai World Financial Center) heeft 100 verdiepingen en we zijn helemaal boven geweest. Peter had last van hoogtevrees en heeft maar even naar beneden gekeken. Ik vond het geweldig daarboven. Het weer was niet helemaal helder, maar dat mocht de pret niet drukken. Ramen wassen is in zo'n hoge toren ook een vak apart. Je moet stalen zenuwen hebben ( zie foto).

Het weekend samen met Jan, Frans en Peter nog een keer naar People Square en naar de maquette kijken. Blijft mooi om te zien. 's Zondags de kostuums opgehaald en naar de fakemarkt om de laatste inkopen te doen. Cadeautjes voor thuis.

Jullie merken dat dit een behoorlijk verslag is geworden. Onze eerste bezoekers, daar doen we dat nog voor. Straks als er meer bezoek komt wordt het wel saai om steeds hetzelfde te moeten vertellen, waar we geweest zijn etc. Frans en Peter en Janneke het was leuk dat jullie er waren. Tot gauw.

Deze keer veel foto's erbij. Janneke houdt van foto's maken.
Ook zijn er foto's bij van het uitzicht vanaf ons balkon en de wijk waar we wonen.

Veel plezier.

Nicole

• 07 September 2009 - 07:23

Yvonne:

Hallo Nicole,

Wat een leuke foto's.
    Zo krijg ik echt een indruk van China.
    Zo'n snelzeiker voor een kind zie je hier gelukkig niet.
    In India hielden ze de kinderen als ze moesten plassen in de bus gewoon boven het gangpad. Ongelooflijk!

Tot zondag,
    lieve groet van Yvonne

• 07 September 2009 - 07:37

Sanne:

Hallo Nicole en Jan!

China is echt prachtig! Boh daar kun je je zo te zien vergapen aan de mooie architectuur! Zou willen dat ik langs kon komen!
    Ik zou daar toch geen ramenwasser willen zijn!
    Goed te zien dat jullie het daar zo naar jullie zin hebben.

Groetjes Sanne

• 07 September 2009 - 07:43

Lidwien:

Hallo nicole & Jan,

Fantastisch,noe veer inkele foto's bei `t verhaol kriege te zien. Fantastisch, auch um Frans in e kostuum te maage bekieke.Moot heer dao noe de ganse wereld veur euvertrèkke? Sjoene strakke vent in zoe Glad stöfke.Zoe had iech häöm nog neet oonder auge gekrege. In eeder geval höbt geer weer `nne drökke tied achter de rök mèh wel fein tôt geer uuch es gezin toch steeds kint oontmoete, boe auch ter wereld geer zit. Allein die Gooise mevrouw, moot noe neet goon dinke, tôt Mestreech aon häör veuij ligk, want heij beij us, gein kapsones huur. Mèh dat kump wel good. Iech vin uuch verhaol en indrökke nog altied geweldig Iech geneet op aofstand mèt. Groete oet Mestreech, boe De Gemeinteraod ziech momnteel vreigelt euver de eveneminte op `t Vriethof. Zien t`rs teväól.Höbbe ze In Sjenghai vas gein las vaan. Op eedere hook vaan de straot is gèt te doen. Zouwe die luij dao auch allemaol vergunningen veur höbbe? Iech dink `t neet. Zoe zuuste wie `n stad auch `n dörrep kint zien.Loert uuch uigskes
    weijer oet en sjrief `t
    us. Poen oet Mestreech,
    Lidwien

• 07 September 2009 - 07:58

Dorinda:

Hallo Nicole,

Geweldige foto's.
    Wat een verschil van plaats tot plaats. En wat een mooi uitzicht heb je vanaf je balkon. Die chinese muur lijkt mij echt indrukwekkend
    Vol verbazing naar je foto's gekeken.

Dorinda

• 07 September 2009 - 09:08

Thomas:

Haa Jan en Nicole!

Geen slecht uitzicht hoor, daar zou ik het ook wel voor doen als ik dan toch in Shanghai zat!

Het ziet er mooi uit allemaal! Vooral het contrast tussen oude gebouwen zoals de muur en smalle straatjes met winkeltjes en het nieuwe, moderne, China wat je ziet vanaf het balkon lijkt me erg cool om te zien.

Over twee weken zijn jullie weer even hier voor een kampeervakantie hoorde ik van Koen (die belde net, en heeft daarvoor met jou (Nicole) gebeld zei hij). Voor een weekje met de sleurhut moet je natuurlijk in Nederland zijn en niet in China!

Veel plezier op vakantie en in China!

Groeten, Thomas

• 07 September 2009 - 10:06

Monique En Jan V.:

Hallo Nicole en Jan,

Leuk om het verslag te lezen.
    Je krijgt zin om al die plekken ook te bezoeken (en zeker jullie), wie weet!
    De foto's geven een goede indruk.
    Geweldig om Janneke 3 weken bij jullie te hebben gehad.Jullie zullen wel genoten hebben.
    Veel liefs en groetjes van Jan en Monique

• 07 September 2009 - 19:18

Annelies (and Family:

Hoi Nicole en Jan,
    Heerlijk um weer gèt te kinne leze vaan uuch, had toevallig gistere d'r aon gedach totste al lang niks mie hads gesjreve Nicole.
    Prachtige foto's en iech dach tot veer sjoen oetziech hadde op ut balkon!!!!
    Hiel väöl groete en poene vaan us.
    Jean, Joy, Mike en iech zag de gek, Annelies

• 07 September 2009 - 20:35

Roger Leppers:

Hoi Nepsjineze,

Erg sjiek die foto's! Compliminte veur Janneke es fotograaf. Veural die sjineese moer is oongeluifelik. Boe höbbe ze zoeväöl tow vaandan gehaold um rechte metselnäöij te kinne maake? Ouch die waanzinnig hoege gebowwe zien gewéldig, zeker este bedinks tot in de groond dezelfde huugte aon parkeergeraasj nuudig is.
    Väöl plezeer in ut aait Europa op eur vekansie.

Groete, Heerte en Roger

• 08 September 2009 - 06:55

Marion:

Hallo,
    Klinkt allemaal geweldig, samen dingen zien in China. het blijft een heel andere wereld.
    Groetjes, marion

• 08 September 2009 - 09:17

Denise:

Hoi Jan en Nicole,

Wat leuk die foto's, en wat een prachtig uitzicht hebben jullie. Hoorde dat jullie komend weekend naar maastricht komen, dan ben ik net vertrokken. Een hele fijne vakantie gewenst en tot in december ergens.

Liefs, Denise.

• 21 September 2009 - 21:01

Paul En Lucie:

Hallo Jan en Nicole
    Met heel veel plezier hebben wij de reisverslagen van Nicole gelezen. De prachtige foto's brengen China een beetje dichterbij.
    Wat een uitzicht!!!

Uit de reacties begrijp ik dat jullie momenteel in Europa op vakantie zijn. Veel plezier daarbij

Groetjes Paul en Lucie