In Shanghai - Reisverslag uit Shanghai, China van Nicole Devens - WaarBenJij.nu In Shanghai - Reisverslag uit Shanghai, China van Nicole Devens - WaarBenJij.nu

In Shanghai

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Nicole

01 April 2009 | China, Shanghai

Hallo allemaal.

Eindelijk is het dan zover. We zijn in Shanghai. De laatste weken in Maastricht uiteraard druk gehad. De laatste dingen regelen ( en dan nog laat je je trouwboekje in Maastricht liggen), afscheid nemen, nog even de stad in en van onze tuin genieten. Hier in Shanghai hebben we een prachtig appartement met balkon, met uitzicht op de rivier. Dus dat maakt veel goed. Van de rust van Wolder naar de drukte van Shanghai, want geluid is hier altijd. Het leven gaat hier dag en nacht door. Zelfs 's nachts wordt er gebouwd, achter ons appartementen complex aan de nieuwste nog hogere toren hier in Pudong. De reis naar hier was relaxed. Ik heb zelfs even geslapen in het vliegtuig. Hier aangekomen waren we natuurlijk moe. Eerst wat op de bank gehangen en koffers uitgepakt. 's Middags toch maar een stuk gaan wandelen. Het weer klaarde op en de zon kwam zelfs door en dan is wandelen langs het water geen straf. Heel Shanghai lijkt dan wel op de been. Maandag ochtend moest Jan alweer werken. Ik ben toen alleen gaan wandelen, alweer langs het water, want daar ligt een Starbucks, waar ze een goede kop cappuccino hebben en een terras met uitzicht op het water. Het weer was goed en dus ben ik uiteraard op dat terras gaan genieten van de zon. 's Middags boodschappen gaan doen bij de Carrefour, waar je echt alles kunt krijgen.
Als ik dit schrijf is het alweer woensdag en kijk ik weer uit op een zonnig Shanghai. Vandaag ga ik met de boot naar de overkant en slenteren door Nan jin lu.(Een van de grootste winkelstraten van Shanghai) Met de boot oversteken die kant op kost 20 euro cent.
De anderekant op kost wel zo'n 5 eurocent.

Er zijn slechtere plaatsen om naar toe te gaan.

Groetjes Nicole

• 01 April 2009 - 05:37

Maurice En Ingrid:

Daaaaaag Janic,

Leuk om te lezen dat jullie goed zijn aangekomen in het verre China. Zo te lezen is het leven er "erg duur". Hopelijk gaat Nicole zich er toch thuis voelen, anders worden het erg lange jaaaaaaaaaaaaren in het verre China.

De Kompleminte vaan,

Maurice en Ingrid

• 01 April 2009 - 06:01

Marion:

Hallo Nicolle,
    Heerlijk nietwaar om te wandelen in druk Shanghai.Daarna uitpuffen op een terrasje met koffie. Niet vergeten als je bij subway een broodje haalt kun je een zegeltje krijgen waar je als je kaartje vol is een gratis broodje op kunt krijgen. Wat bouwen aangaat dat gaat altijd door, overal lawaai.
    Hier ook lawaai (-: Maar dan van de autoweg. Na 15 mei kunnen we uitkijken over de weilanden en een stukje Born. dan krijgen we de sleutel van ons appartement in Born.
    Lieve groetjes, Marion

• 01 April 2009 - 07:21

Erna En Georges:

Hoi Nicolle en Jan,

Wat een geweldig idee om op deze manier het thuisfront op de hoogte te houden.
    Het "tijdelijk" vertrek van jullie uit de straat heeft al aangezet tot de verkoop van een huis. Tony en Addy hebben gisteren hun huis verkocht. Hoeveel gaan er nu nog volgen??

Groetjes van ons allen!

• 01 April 2009 - 07:23

Denise:

Hallo Jan en Nicole,

Wat ontzettend leuk om een berichtje van jullie te krijgen. Klinkt geweldig daar!!

Lieve groetjes, Denise.

• 01 April 2009 - 07:56

Ellen:

Genieten maar!
    Sterk van je hoor die cappucino en niet de frappecino. En dat voor de eertse keer.
    leuk die foto's.
    X Ellen

• 01 April 2009 - 08:05

Zoon 1:

Dag Ma,

Zou het leuk vinden als je ook even wat foto's van het app op de site zet! Amusez vous en de groeten aan pa.

Groet,
    Zoon 1

• 01 April 2009 - 08:29

Jan Maas:

Goeiemorgen, -middag of -avond....
    Inderdaad leuk om vanuit (een nu zeer) zonnig Maastricht jullie eerste belevenissen te mogen volgen. Hartelijke groeten,
    J@n
    NB: staan mijn fotootjes al op het nachtkastje?

• 01 April 2009 - 08:43

Lidwien:

Aan de lekkere koffie van Stabucks en op verkenning door Sje(a)nghai. Dat is een heel goed begin. Jan al naar zijn werk, in zijn Mao-outfit van op de gestuurde adreskaart, met zijn Tjaptjoy-boterhammen in een ijzeren kistje, voorzien van penning en personeelsnummer? Nicole, "Misses Bucket" zou jaloers op je zijn. Nu nog "the candle-light dinners", maar die zullen beslist nog volgen!De zon is hier eindelijk ook tevoorschijn gekomen.Vanmiddag ga ik ook aan de wandel en Vanvond ga ik naar Jeu en Els. Jeu gaat dan zingen bij het koor van Biesland en Els en ik nemen dan altijd de week even door met een lekker glas wijn. Vanavond klinken wij ook op jullie. Heel veel groeten en Dikke Poen oet Mestreech, en tot bericht, Lidwien

• 01 April 2009 - 08:48

José Vermeulen:

hallo.dus nu gaat het echt beginnen daar.
    allemaal nieuwe indrukken
    ik hoop dat het goed bevalt.
    hier is het eindelijk ook lente geworden!!
    groetjes van ons.
    josé en peter.

• 01 April 2009 - 09:34

Broertje:

jaja, en de mannen maar werken....

• 01 April 2009 - 09:50

Lidwien:

Wim, vannaovend zalle veer auch op diech nog eine klinke, erreme kl..t!!

• 01 April 2009 - 10:17

Dorinda:

Hallo Nicole,
    Blij dat jullie daar goed zijn aangekomen. Lekker koffie drinken bij de Starbucks. Je moet eens een frappechino aardbeien nemen. Die is lekker!. Mooie foto's heb je al gemaakt. Wat heerlijk dat je daar zo lekker kunt wandelen langs de rivier. Heel veel groetjes en tot binnenkort.

Dorinda

• 01 April 2009 - 11:09

Yvonne:

Hallo Nicole,

Wat een zee aan tijd lees ik...
    Het klinkt naar heerlijke ruimte om te wandelen, denken en genieten. lieve groet van Yvonne

• 01 April 2009 - 18:46

Wim In Ineke:

Hoi Jan en Nicole!

Mooi dat jullie op je stekje (laat dat "je" maar weg) zijn gearriveerd en dat ook daar het zonnetje schijnt. Daar waren we allemaal hard aan toe! Geniet er van!

Wim en Ineke

• 01 April 2009 - 20:40

Monique En Frits:

Hoi Nicole en Jan,
    Nu is het voor jullie samen echt begonnen!!
    De eerste beschrijving van de stad roept bij ons onmiddellijk herinneringen op aan onze reis door China; is inmiddels alweer 14 jaar geleden! Het geluid en de acties die dag en nacht doorgaan en dan de hoogbouw: die is de afgelopen jaren echt uit de grond gestampt! Fijn dat jullie een mooi appartement hebben; hopelijk voelt het ook snel als thuis!
    We wensen jullie een heel erg goeie tijd. Veel groetjes en tot een volgende keer,
    Monique en Frits

• 01 April 2009 - 22:10

Marijke En Willem:

Hi Jan en Nicole,
    Fijn,om al zo snel iets van jullie te horen!Die site van waar ben jij.nu komt mij bekend voor!!(van katja)Geniet van het feit,dat je in Shanghai vertoeft(in mijn herinnering een mooie stad, werd toen het Parijs van Verre Oosten genoemd) en dat jullie lekker samen zijn.
    We keep in touch and take care,
    dikke poen Marijke(en Willem,is nu naar Engeland!)

• 02 April 2009 - 06:34

Leon,ellen:

leef Nicole en Jan

wat un leuk idee um op dees meneer get vaan uuch te huure.
    Plezeerig dat de reis en de ierste daog good zien verloupe en de weeg naor un lekker tas koffie is gevoonde. Es geer eur trouwbeukske nudig hob, laot ut effe wete,veer welle ut wel koume bringe. Iech zal vanaof noe al get vaan mien zoondagscent veur dit reiske opzijj zette.
    dikke knuffels en leefs,
    oet Wolder
    Leon,Ellen Thade en Fauve

• 02 April 2009 - 17:52

Ans En Willy Boden:

Leef Nicole en Jan,

heij un berichsku oet eur en us leef mestreech . Bedaank veur eur meelke. Feijn dat alles good verlöppe is en ger noe op eur plaots zit. mer ger zalt ut misse .heij is ut aoch 20 tig graoije en dat is geijn 1 april mop. Mestreech is noe in lente sfeer. Lekker op un turresku. op ut slevrouweplein. heerlik rustig. De kinds der zellufs Mestreechs praote en ze verstoon dig. Dat mis ger noe.Mer ut bleijf veur uuch ut belöfde land boe ger weer naor turruk kind kaome.Geneet noe mer vaan sjang Haing.
    Wie geit ut met ut chinees ,luk ut al ?? es ger mestreechs praot kinne ze diech verstoon;Heij inkele mesteechchineese waord;
    sjonsjijnt sjoen sjang.aojao aojao sjoen he. Iech sjrijf in ut Mestreechs aanders verliert ger dat.

Compleminte ans en willy vaan de cwaffeur

• 03 April 2009 - 07:15

Ruth:

Hoi Nicole,

Zo te lezen heb je het goed naar je zin! Wat wil je nog meer heerlijk wandelen en cappuccino's drinken met een geweldig uitzicht! Geniet ervan en de groetjes aan Jan.

Groetjes Ruth

• 03 April 2009 - 09:55

Vroenhovenweg 190:

Hoi Jan & Nicole,

Wat leuk een berichtje van jullie te ontvangen! Het ziet er super uit!! Geniet en wij zullen de Vroenhovenweg in de gaten houden!!! Vandaag is het hier ook heel mooi weer en kunnen we in de tuin zitten maar hoe lang dit gaat duren......

Heel veel groetjes

Johan, Ingrid & Charley

• 03 April 2009 - 10:10

Anja&vincent:

Leef Nicole en Jan,

Sjiek dat veer get op de huugte weure gehawwe vaan wat geer mèt maak.Ut zuut geweldeg werelds oet en zal 'n onvergetelijke levenservaring rieker zien dit te mage/kinne mèt make.Veer winse uuch alle goods en dikke poen oet mestreech! compleminte vaan anja&vincent

• 03 April 2009 - 21:57

Miets & Bert:

Hoi Nicole & Jan Fijn dat jullie goed zijn aan gekomen in shanghai Hier gaat alles goed thuis is alles prima in orde en met ons gaat alles goed fijn dat het met julie ook goed gaat en geniet er van hier is het ook goed weer.

• 04 April 2009 - 17:33

Gosé:

Hallo Nicole en Jan
    Vaanoet 'n zonnig mestreech esnog 'nne fantastische tied touwgewins bij de chineze.Iech bin benuijt naor de nuij recepte: kenarievleugelkes gemarineerd in de ketjap. Iech haw miech aonbevoole veur nuij oontdekkinge op cullinair gebied.
    Geneet vaan al 't nuije en biezundere vaan dees cultuur. dikke poen gosé

• 04 April 2009 - 20:01

Annelies :

Hoi jan en Nicole,
    G'r zeet al een week weg, de kop is devaanaof.
    Leuk tot geer us auch op de huugte hajd op dees meneer. Iech zow ut auch wel leuk vinde um gèt foto's vaan uuch appartemint te kinne zien heij!!
    Geneet vaan alles dao,
    dikke poen...
    Annelies en de res vaan de femilie

• 13 April 2009 - 10:58

Nicole Rubens:

Hallo Nicole en Jan,jullie zullen wel in nederland zijn,ik heb je een sms gestuurd,maar weet niet of het aangekomen is,wilde jullie hierbij enorm veel sterkte wensen,Nicole